Reklam ve fikir fabrikası Majesty Ajans
MajestyMajestyMajesty
(Pazartesi - Cumartesi)
bilgi@majestyajans.com
Muratpaşa, Antalya
MajestyMajestyMajesty

Uyku problemlerine çözüm getirmeyi hedefleyen girişim: Restly

  • Anasayfa
  • blog
  • Uyku problemlerine çözüm getirmeyi hedefleyen girişim: Restly

Restly direkt olarak uyku problemlerine odaklanıyor ve mottosunu “iki dakikada uykuya geçmek” olarak belirtiyor. 

Geceleri uyku konusunda sorun yaşayanlar, kimi zaman bu problemi çözmek için ciddi anlamda yardım almak zorunda kalabiliyorlar. Eğer bu problem sıklıkla yaşanmıyorsa çoğu zaman nedeni strese bağlı olabiliyor ve böyle durumlarda kişi problemi kendi kendine çözme yöntemini tercih edebiliyor. Böyle durumlarda son zamanlarda teknolojinin yardımımıza yetiştiğini söylesek yanlış olmaz, zira birçok uygulama kişiye sakinleşme ve uykuya daha hızlı geçiş yapabilme için yardımcı oluyor. 

Daha önce Webrazzi’de birçok kez bu tür uygulamaları sizlerle paylaşmıştık. Bunlardan belki de en bilineni globalde Calm ve bizde Meditasyon olsa da kıyada köşede kalmış diyebileceğimiz birçok girişim Calm ve Meditasyon ile aynı işlevi görüyor. Bu arada Meditasyon adlı uygulamanın globalde Meditopia ismiyle yer aldığını ve girişimin bu sene 2,3 milyon euro yatırım aldığını da hatırlatalım. 

Yukarıda bahsettiğimiz girişimlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez de radarımıza Restly isimli uygulama takıldı, çünkü Restly direkt olarak uyku problemlerine odaklanıyor ve mottosunu “iki dakikada uykuya geçmek” olarak belirtiyor.  

Sıradan bir ASMR videosu ile aynı işi yapıyor 

ASMR videolarını seven biriyseniz ve kendinize uygun bir video türünü bulabildiyseniz uyku konusunda çok sıkıntı yaşadığınızı ya da sıkıntı yaşadığınızda bunu çözemeyeceğinizi düşünmüyorum. Kendimden örnek vermek gerekirse, problem yaşadığım gecelerde açtığım bir video ile 5 ila 20 dakika arasında uykuya dalmış oluyorum. Ancak kimi zaman YouTube’dan bir video açmak bazı kişiler için çözüm olamayabiliyor, Restly’nin bu noktada devreye gireceğini söyleyebilirim.  

 

Restly nasıl kullanılır? 

Uygulamayı kullanmak için bir üyelik oluşturmanız gerekmiyor. App Store’dan indirdikten sonra direkt olarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Platformda “beyaz gürültü” diye tabir edilen seslerin yanı sıra farklı doğa sesleri de mevcut. Ayrıca kadın ya da erkek seçini kendi tercihinize göre belirleyip arka plan seslerinin yanı sıra konuşan kişiyi de seçebiliyorsunuz. Fakat uygulamanın ücretsiz versiyonu bana kalırsa bu noktada yetersiz kalıyor, çünkü ses skalası kısıtlı. Eğer daha fazla sesten yararlanmak istiyorsanız premium üye olmanız bekleniyor. Aylık, 3 aylık ve yıllık üyeliklerin ücreti de sırasıyla, 39,99 TL, 79,99 TL ve 269,99 TL olarak belirlenmiş. Bu fiyatların bu kadar yüksek olmasının sebebi ise uygulamanın yurt dışı merkezli olmasından mütevellit döviz kuru diyebiliriz. 

Bana kalırsa Restly’yi ücretli olarak kullanmanın pek manası yok, ücretsiz versiyonu da bir şekilde işe yarayacaktır. Zaten en olmadı daha önce de bahsettiğim ASMR videoları aynı işlevi görecektir. 

Uygulamanın sadece iOS kullanıcıları için aktif olduğunu belirtelim. Restly’yi App Store’dan indirip deneyebilirsiniz. 

1 Comment

  • Szpiegowskie Telefonu

    Şubat 2, 2024 - 10:29 pm

    Jak para powinna sobie poradzić, gdy dowie się, że ich współmałżonek zdradza? Warto omówić kwestię tego, czy mąż powinien wybaczyć żonie zdradę.

Yorum bırak