Reklam ve fikir fabrikası Majesty Ajans
MajestyMajestyMajesty
(Pazartesi - Cumartesi)
bilgi@majestyajans.com
Muratpaşa, Antalya
MajestyMajestyMajesty

Facebook’a 5 milyar dolar cezayı kabul etti!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), sosyal paylaşım sitesi Facebook’a 5 milyar dolar ceza kesti. FTC olarak bugüne kadar verilen en büyük para cezası Facebook’a verilen para cezasıydı…

Sosyal medya devi olan Facebook, 50 milyon kullanıcıya ait kişisel bilgileri izinsiz ve usulsüz kullanmasından dolayı FTC’nin başlatmış olduğu soruşturma sonucunda bu soysal ağ için 5 milyar dolar ceza kestiği ifade edildi. Kişisel bilgilerin kötüye kullanıldığı yönündeki soruşturmada Facebook, ceza bedelini ödeyeceğini belirtti. Fakat Facebook bu konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Geçen yıl elde edilen gelir 56 milyar dolar iken bu yıl beklenen gelir tahmini 69 milyar dolar civarında olan Facebook, veri güvenliğini ihmal mi etti?

Amerika Federal Ticaret Komisyonu tarafınca yapılan açıklamada, Facebook kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Mark Zuckerberg, kullanıcı verilerinin ve gizliliğinin korunması için gerekli uygulamaları yaptığını göstermek amacı ile devlete, çeyrek ve yıllık bazda rapor sunmak zorunda kalacak. Dünya genelinde yüzdelik payı oldukça fazla olan bu sosyal ağ sitesinde kullanıcılara yapılan anketler, yöneltilen sorular vs. kişisel bilgileri ortaya koyan uygulamalar ve bu bilgilerin kurumlarla paylaşılmadan önce onay alınması gerekirken, milyonlarca Facebook kullanıcısının bilgilerine, kullanıcıların onayı olmadan erişim sağladığı ortaya çıktı.

1 Comment

  • Rastrear Teléfono Celular

    Şubat 2, 2024 - 8:34 pm

    Los teléfonos móviles Samsung siempre han sido una de las marcas más populares en el mercado con una variedad de funciones, siendo la grabación de voz una de ellas.

Yorum bırak