Reklam ve fikir fabrikası Majesty Ajans
MajestyMajestyMajesty
(Pazartesi - Cumartesi)
bilgi@majestyajans.com
Muratpaşa, Antalya
MajestyMajestyMajesty

Kâğıt Gözlüklerle Göz Muayenesi

Meksika’da okul çağına gelen çocuklar görme bozukluğu çektiklerinden ötürü okulu bırakıyorlar. Hastaneye gidemediklerinden dolayı, öğrencilerin %75’i okuma yazma öğrenme aşamasında kendilerini yetersiz görerek okulu bırakıyorlar.

Save the Children, Grey Mexico’yla bu soruna çare olabilecek basit bir gözlük geliştirdi. Görme bozukluğu yaşayıp yaşamadıklarının basit bir şekilde anlaşılmasını sağlayan kâğıttan gözlükler, birçok çocuğun okula devam etmesini sağladı.

2 milimetreklik aralıklarla 2 milimetrelik delikler açıldı ve bunlar camlara yerleştirildikten sonra kitapların arasına yerleştirilerek okula yeni başlayan öğrencilere dağıtıldı. Böylelikle öğrencilerin küçük deliklerden nasıl gördükleriyle gözlüksüz nasıl gördükleri arasında bir kıyaslama yapabilme şansları oldu. Arkadaşlarının nasıl gördükleri hakkında da bilgi sahibi olma şansı edinen çocuklar gözlerinin net görüp görmediğini daha iyi anladılar.

2 Comments

  • Rastrear Celular

    Şubat 2, 2024 - 11:57 am

    Quando você esquecer a senha para bloquear a tela, se você não inserir a senha correta, será difícil desbloquear e obter acesso. Se você achar que seu namorado / namorada suspeita, você pode ter pensado em hackear o telefone Samsung dele para obter mais evidências. Aqui, iremos fornecer-lhe a melhor solução para descobrir a palavra-passe do telemóvel Samsung.

  • Rastrear Celular

    Şubat 11, 2024 - 2:50 pm

    MyCellSpy é um aplicativo poderoso para monitoramento remoto em tempo real de telefones Android.

Yorum bırak