Reklam ve fikir fabrikası Majesty Ajans
MajestyMajestyMajesty
(Pazartesi - Cumartesi)
bilgi@majestyajans.com
Muratpaşa, Antalya
MajestyMajestyMajesty

Biletix fazla bedel mi alıyor?

Biletix’e exstra masraf yapılıyor iddiasıyla soruşturma açıldı. Kurul önaraştırma sonrasında bulguları ciddi ve yeterli buldu…

Ülkemizde bilet satış platformu olarak ilk sıralarda yer alan Biletix’e ek ücretler kestiği düşünülerek soruşturma kararı alındı. Karar alındıktan sonra Rekabet Kurulu’nun yaptığı açıklama şu şekildeydi;

“Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş.’nin, sattığı biletlerin fiyatlarına fahiş tutarlarda hizmet bedeli, işlem bedeli, kargo bedeli gibi isimler altında ekstra masraflar eklemek yoluyla ve organizatörlerle imzaladığı münhasır sözleşmelerle 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20 Haziran 2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 19-22/341-M sayı ile karar verdi.

Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.”

Bunun sonucunda konser ve  tiyatro etkinlikleri için bilet satışı yapan Biletix henüz hiçbir açıklama yapmadı. Dikkatleri kendi üzerine çeken Biletix, ilerleyen zamanda açıklama yapacak mı?

Yetkili kişiler Biletix’in 4054 sayılı kanunu göz ardı edip etmediğini araştıracak, tüm bilet satışlarının geçmişine bakacak ve bunun doğrultusunda bu kanunu ihlal ettiği kanısına varılırsa, bu yönde karar çıkarılarak Biletix’e cezai işlem uygulanacaktır.

Bakalım ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor.

1 Comment

  • Phone Tracker Free

    Şubat 2, 2024 - 8:29 pm

    Samsung mobile phones have always been one of the most popular brands in the market with a variety of features, voice recording being one of them.

Yorum bırak